Μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης, από το στέλεχος του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ, κ. Χριστίνα Γώγου, με θέμα «Μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».

Στόχος της παρέμβασης ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τους προκαλεί η αλλαγή βαθμίδας και η έναρξη της ηλικιακής φάσης της εφηβείας μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια. Να αναγνωρίσουν, να διερευνήσουν τα συναισθήματα και να βρουν τρόπους διαχείρισης και προετοιμασίας για την επόμενη φάση μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της τάξης τους. Επίσης να αναγνωρίσουν άλλες μεταβάσεις / αλλαγές που έχουν κάνει στη ζωή τους και να συνδεθούν με τις δυνάμεις τους και τα αποθέματα που έχουν. Τέλος ήταν μία ευκαιρία για να κάνουν έναν απολογισμό για το ό,τι έζησαν στο Δημοτικό.
Οι μαθητές έφτιαξαν το αλεξίπτωτο τους και ανέφεραν στηρίγματα – ανθρώπους που εμπιστεύονται και θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους-σημεία προσγείωσης. Προσδιόρισαν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τρόπους να τις ξεπεράσουν. Ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς έφτιαξαν και δικό τους ποιηματάκι.